Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na severe Rakúska nastali po silných dažďoch záplavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ST.POLTEN - Regionálne záplavy spôsobili v noci nadnes silné dažde v Dolnom Rakúsku na severe Rakúska. V niektorých okresoch spadlo podľa hasičov až 60 litrov vody na meter štvorcový. Do záchranných prác sa podľa agentúry APA zapojilo na 1200 hasičov a záchranárov.

Jeden hasič bol ťažko zranený prúdom pri odčerpávaní vody. Teraz je v nemocnici mimo nebezpečenstva života. Hasiči tiež museli evakuovať zo zaplaveného domu dvoch dôchodcov pripútaných na lôžko. Najhoršia situácia je v okrese Horn, kde v noci zasahovalo na 900 hasičov.

Dedinka Mold už zažíva tretí záplavy, pod vodou sú celé ulice. Podľa serveru Onet.pl sú povodne iv poľskom Dolnom Sliezsku, kde si záplavy vyžiadali jednu obeť. Poľskí hasiči zaznamenali v piatok po prudkých dažďoch 1500 hlásení o zaplavených pozemných komunikáciách či domoch.

Vo Varšave uviazol už v piatok na zaplavenej ceste autobus, ktorého cestujúcich museli evakuovať z jeho strechy. Dážde a búrky stále zúria po celom Poľsku. Nočné dažde spôsobili záplavy aj v Česku. Kritická je situácia na libereckom, na Frýdlante si zrejme záplavy vyžiadali dva životy. Povodeň hrozí Děčínsku a dážď dvíha aj hladiny riek na Vysočine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu