Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Žena ukrývala v kufroch mŕtvych novorodencov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

HAAG - Holandská polícia v stredu zatkla ženu (25), ktorá je podozrivá z vraždy najmenej troch novorodencov. Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informovala predstaviteľka tamojšej prokuratúry Annete Bronsvoortová.

Podľa nej žena ukrývala pozostatky detí v kufroch na povale svojho domu. Miestom šokujúceho nálezu je dedina Nij Beets v severnej provincii Friesland, kde podozrivá žije s rodičmi.

Polícia našla na povale štyri kufre a podľa predbežnej obhliadky tri z nich obsahovali pozostatky dieťaťa, uviedla Bronsvoortová. Vyšetrovanie sa začalo na základe hlásení, ktoré hovorili o bezdetnosti mladej ženy napriek tomu, že bola niekoľkokrát tehotná, upresnil policajný náčelník Wim van Essen. Podozrivá vypovedala, že deti narodené v rokoch 2002 až 2010 poskytla na adopciu, čo však nevedela dokázať. Polícia ju preto v stredu zadržala. Žena sa neskôr priznala, že deti si "ponechala" v kufroch na povale, ktoré pri štvrtkovej prehliadke skutočne našli. Podľa Bronsvoortovej sa teraz súdni lekári pokúsia určiť príčinu smrti a odpovedať na otázku, či sa deti narodili mŕtve.

Ako doplnil van Essen, rodičia ženy tvrdia, že o tehotenstvách svojej dcéry nevedeli, a vyšetrovatelia ich nepovažujú za podozrivých. Zadržanú v piatok predviedli pred sudcu, ktorý rozhodol o ponechaní vo vyšetrovacej väzbe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu