Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Usvedčili ho z krádeže, zabil 8 kolegov aj seba!

Evakuácia ľudí zo spoločnosti, kde sa stala tragédia Zobraziť galériu (5)
Evakuácia ľudí zo spoločnosti, kde sa stala tragédia (Zdroj: SITA)

MANCHESTER – Po krádeži piva, z ktorej ho mal usvedčiť záznam z priemyselnej kamery, dostal výpoveď. Svoj hnev však obrátil proti svojim kolegom a spustil streľbu. Vodič distribučného skladu Omar Thornton (34) v americkom Manchestri zastrelil v utorok osem ľudí a ďalších dvoch zranil, aby po príchode polície nakoniec zbraň obrátil proti sebe

Podľa výpovedí svedkov postupoval chladnokrvne. „Bol chladný a pokojný. Nekričal. Bol studený ako ľad. Neprotestoval, keď sme sa stretli a ukázali mu video, na ktorom kradol... Len súhlasil s odchodom. A potom nevysvetliteľne vytiahol zbraň a začal strieľať,“ popísal jeden zo svedkov.

V sklade malo byť v čase streľby 50-70 zamestnancov, ktorí sa snažili ukryť pod autami alebo v neďalekom lese. Svoje obete Thornton strieľal po celom objekte, polícia však doteraz nevie, či išlo o náhodné obete alebo si ich útočník cielene vybral.

Rodina, ktorej mal útočník po streľbe zatelefonovať, sa ho snažila odhovoriť pred samovraždou. Thornton, ktorý bol čiernej pleti, mal údajne povedať, že zabil „piatich rasistov“, ktorí ho obťažovali. Útočník sa vraj už predtým sťažoval na rasizmus na pracovisku, vedenie spoločnosti však poprelo, že by jeho útok mohol mať túto súvislosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu