Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chystal vraždu policajta, ktorý pracoval na jeho prípade!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V prípade snahy pripraviť o dom dôchodcu (88), ktorého uniesli, uspali liekom a vydierali, sú aj ďalšie závažné súvislosti. Jeden z mužov, na ktorého prokuratúra podala obžalobu, konkrétne Ján F., pripravoval aj vraždu policajta z Úradu boja proti organizovanej kriminalite.

"Motívom pripravovanej vraždy policajta bola práve tá skutočnosť, že príslušník Policajného zboru sa podieľal na objasnení tohto vydieračského únosu poškodeného Eugena M.," uviedol na tlačovej besede riaditeľ odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky.

Podľa neho je prípad osobitý aj tým, že poškodeného Eugena M. si vytypovali prostredníctvom jeho invalidnej dcéry, ktorá je umiestnená v hospici. Prokurátorka podala v júli obžalobu na Jána F. a Marka M. Tí podľa prokuratúry 7. septembra 2009 vylákali v Kežmarku poškodeného starého pána z domu.

"Jeden sa predstavil ako pracovník hospicu, kde je umiestnená dcéra poškodeného, s tým, že ho volá riaditeľ tohto hospicu na návštevu a podpis nejakých listín, ktoré sa mali týkať dcéry," vysvetlil na tlačovej besede generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Keď dôchodca nastúpil do auta, dali mu vypiť nápoj s liekom Lexaurin a keď zaspal, odviezli ho do bytu strýka jedného z obvinených.

Tam ho neoprávnene zadržiavali až do 8. septembra, keď ho tam našla polícia. Obvinení to podľa Trnku robili preto, aby získali podpis na kúpnopredajnú zmluvu na predaj jeho domu. Tento dokument predložili katastrálnemu úradu na vykonanie fiktívneho vkladu.

"Keďže ten podpis nebol overený notárom, takémuto konaniu bolo zabránené," dodal Trnka. V druhom prípade obžaloby Marek M. po dohode s Jánom F. na základe fiktívneho splnomocnenia na dispozíciu s účtami poškodeného starčeka so sfalšovanými podpismi a pečiatkou notára v pobočke banky v Poprade z týchto účtov neoprávnene vybrali 12 494 eur. Obom mužom hrozí trest v rozpätí 12 až 20 rokov. Tento prípad nezapadá do činnosti skupín bytovej mafie, o ktorých už prokuratúra informovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu