Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hral sa so zapaľovačom a podpálil dom!

McKenzie so svojou nebojácnou sestrou Rebbeccou Zobraziť galériu (2)
McKenzie so svojou nebojácnou sestrou Rebbeccou

SALFORD - Nebezpečná hra so zapaľovačom sa nevyplatila malému chlapcovi na severe Anglicka, ktorý svojou neopatrnosťou podpálil dom. Dieťa navyše na požiar nikoho neupozornilo a nevedomky tak vystavilo svoju rodinu obrovskému riziku.

McKenzie Foster (3), ktorý nechtiac podpálil takmer celý dom, pripravil svojej rodine krušné chvíle. Chlapec po tom, ako hrou so zapaľovačom spôsobil požiar v matkinej spálni, zišiel na prízemie a nikomu o nehode nepovedal. Hlavu rodiny na to upozornil až McKenzieho mladší brat Mitchell (2).

Matka sa však na syna nehnevá a myslí si, že by sa to mohlo stať hociktorému inému dieťaťu. "Bol len zvedavý tak ako každé dieťa. Myslím, že si v skutočnosti ani neuvedomoval, čo spôsobil." Syn jej na oplátku sľúbil, že zo svojho vreckového jej kúpi nový dom a už sa nikdy nebude hrať so zapaľovačom či zápalkami.

Ako pravá hrdinka sa zachovala McKenzieho najstaršia sestra Rebbecca, ktorá sa do domu zachváteného ohňom dvakrát vrátila a vyniesla von svojich siedmich súrodencov.

"Snažila som sa zahasiť oheň vodou a uterákmi, ale začala som sa dusiť, tak som rýchlo vybehla von a sústredila sa radšej na záchranu mojich bratov a sestier. V škole nám púšťali videá týkajúce sa požiarnej bezpečnosti, takže som vedela, čo robiť," dodala Rebbecca.

Rodina nateraz našla útočisko v miestnom kostole a do domu, ktorý sa pri požiari výrazne poškodil, sa s najväčšou pravdepodobnosťou nebude môcť nasťahovať ešte niekoľko týždňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu