Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Stavbári zachránili babku, uhasili požiar v byte

Zhorený byt Zobraziť galériu (3)
Zhorený byt

BRNO –Dôchodkyňa z Brna mohla byť kvôli svojej neopatrnosti už po smrti. Našťastie traja stavební robotníci pracovali práve na lešení na susednom dome. Všimli si, že z okna jej bytu sa valí dym.

Kým prišli hasiči, ktorých privolali, dvaja z nich začali búchať na dvere. Nikto neotváral a tak ich vyrazili. Vo vnútri už horela kuchyňa, babička (81) bola vo vedľajšej miestnosti.

Ako uvádza server juhomoravských hasičov, požiar okamžite začali hasiť ručným práškovým prístrojom a seniorku sa snažili vyviesť von. Pred príchodom hasičov sa lešenárom podarilo plamene takmer úplne zlikvidovať.

Staršiu ženu po nadýchaní sa splodín museli odviesť do nemocnice. Najmladší z troch lešenárov (18,30, 46) sa pri zásahu tiež nadýchal toxických látok. Nasadili mu kyslík a jeho stav sa zlepšil, prevoz do nemocnice nepotreboval.

Požiar spôsobila neopatrná dôchodkyňa, ktorá na zapálenom horáku v kuchyni nechala bez dozoru hrniec s jedlom. Od žeravého hrnca sa potom vznietila textília na susednom drevenom stolíku a ostatné zariadenie. Škodu odhadli hasiči na 20 tisíc českých korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu