Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Do Brna chodil vo štvrtky lúpiť nezamestnaný Trnavčan!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRNO - Nezamestnaný Slovák (37) z Trnavy sa priznal k šiestim lúpežným prepadnutiam v Brne. Medzi policajtmi bol označovaný ako "štvrtkár", pretože lúpil vždy vo štvrtok. Posledný prepad v utorok mu však nepriniesol šťastie, policajti ho chytili.

Mužovi, na ktorého pre jeho pestrú kriminálnu minulosť vydali medzinárodný zatykač, hrozí až desaťročné väzenie. Novinárom to vo štvrtok povedal kriminalista Pavel Kříž.

Lúpeže sa uskutočnili v období od tohtoročného apríla do júna. Prvé sa odohralo vo štvrtok 8. apríla v pobočke Raiffeisenbank na námestí Slobody. Lupič pod hrozbou odpálenia granátu získal od obsluhy priehradky hotovosť 25 tisíc českých korún.

Aj ďalšie štyri prepadnutia barov a herní sa odohrali vo štvrtok. "Naposledy sa pokúsil olúpiť obsluhu baru na ulici Dornych v utorok a zmena zvyčajného termínu sa mu stala zrejme osudnou. Barmanka sa nenechala zastrašiť črepmi z rozbitej fľaše a nastriekala útočníkovi do očí obranný sprej. Potom vybehla z baru a zavolala políciu," povedal Kríž. Na základe podrobného opisu polícia muža chytila.

Teraz je vo väzbe a hrozí mu až desaťročné väzenie. Pri šiestich prepadoch v Brne si prišiel na približne 90 tisíc českých korún, ktoré minul na alkohol, cigarety a hracie automaty.

Banka vypísala za informácie vedúce k dolapeniu lupičov odmenu 500 tisíc korún. Zatiaľ ale s vyplatením sumy vaha. "Nie sme úplne presvedčení, že boli splnené právne podmienky vyplatenia odmeny. Barmanka identifikovala páchateľa prepadnutia baru a až následné vyšetrovanie zhodou okolností ukázalo, že ten istý muž prepadol aj našu banku," povedal hovorca Raiffeisenbank Tomáš Kofroň. Definitívne vyjadrenie vydá banka v najbližších dňoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu