Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Taxikárka s priateľom surovo zbili a okradli zákazníka

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Pražskí policajti zadržali taxikárku a jej priateľa, ktorí podľa nich v polovici mája surovo zbili a okradli zákazníka. Obvinili ich z lúpeže. Pretože mužovi spôsobili ťažkú ujmu na zdraví, hrozí im v prípade odsúdenia až dvanásťročný trest. Obaja údajní páchatelia sa k činu priznali, informovala dnes hovorkyňa pražskej polície Ivana Ježková.

Taxikárka podľa Ježkovej viezla tridsaťročného muža v noci 13. mája z centra Prahy do ulice Jana Želivského. Za jazdu žiadala 130 korún, zákazník jej však zaplatil len 90, zvyšok jej vraj chcel doplatiť. "Keď si prehľadával vrecká, žena ho začala fyzicky napádať údermi do tváre," uviedla hovorkyňa. Muž sa snažil dovolať na tiesňovú policajnú linku, taxikárka mu však podľa polície zobrala mobilný telefón a odviezla ho pred dom svojho priateľa, majiteľa licencie na prevádzkovanie taxislužby.

"Priateľ, pravdepodobne vopred podrobne informovaný, už čakal pred domom s teleskopickým obuškom," oznámila Ježková. Zákazníka údajne vytiahol z auta a opakovane ho mlátil. Spôsobil mu zranenia, ktoré si vyžiadali niekoľkotýždňové liečenie. Muž so ženou potom podľa polície nechali zákazníka ležať bez pomoci na chodníku a ukradli mu mobilný telefón.

Policajti zadržali údajného páchateľa na základe popisu taxikárky. Pri domovej prehliadke našli ukradnutý mobilný telefón aj teleskopický obušok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu