Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Brne začala akcia homosexuálov, protestujú proti nej extrémisti

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - V Brne začala Queer parade, akcia na podporu ľudí s menšinovou orientáciou. Na centrálnom námestí Slobody sa zhromaždilo asi 400 ľudí, oblečených v dúhových alebo ružových kostýmoch. Proti nim protestuje na Masarykovej ulici asi 150 extrémistov, obe skupiny oddeľujú policajní ťažkoodenci.

Polícia nasadila do akcie niekoľko stoviek ľudí, vrátane psovodov a hliadky na koňoch. Vo vzduchu dianie sledujú policajti vo vrtuľníku. Po 14:00 má vyjsť sprievod členov Queer komunity na pochod Brnom. Akcia chce upozorniť napríklad na to, že gayovia ani lesbické páry nemôžu v ČR adoptovať deti, a že sú mladí ľudia s menšinovou orientáciou mnohokrát vystavení šikanovaniu v školách.

Centrum sa na dnešnú akcie pripravovalo od rána. Reštaurácie a obchodníci zavreli svoje prevádzky. Od 10:00 nejazdia cez centrum električky. Krátko popoludní reagovali na Queer parade svojim podujatím Mladí kresťanskí demokrati (MKD). Na ich Pochod pre rodinu prišla asi stovka ľudí. S homosexuálnou komunitou sa však nestretli, zámerne volili trasu pochodu tak, aby sa vyhla námestiu Slobody, povedal ČTK predseda MKD Petr Jurčík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu