Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na protest namaľovali na most 60-metrový penis

Na zdvíhací most namaľovali 60 metrový penis Zobraziť galériu (3)
Na zdvíhací most namaľovali 60 metrový penis

PETROHRAD - Netradičným spôsobom dala skupina radikálnych výtvarných umelcov najavo svoju nevôľu s opatreniami ruskej bezpečnostnej služby pred začatím ekonomického fóra v Petrohrade. Na zdvíhací most nakreslila 60 m penis, ktorý sa v pravidelných intervaloch dvíhal k oblohe.

O výtvarnom proteste informovala agentúra Reuters. "Nakreslili sme na most obrí falus, aby sme poukázali na aktivity Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) a ministerstva vnútra pred nadchádzajúcim fórom," uviedla vo svojom vyhlásení skupina, ktorá pod názvom Vojna združuje politicky kritických výtvarníkov. Keď bol most zdvihnutý, tyčil sa penis hneď vedľa miestneho sídla FSB. Jedného z výtvarníkov pri maľbe zatkli a mesto potom vyslalo na miesto hasičov, aby pohoršujúce graffiti odstránili.

Schôdzka vrcholných ekonomických predstaviteľov má byť ruskou odpoveďou na Svetové ekonomické fórum. V Petrohrade, z ktorého pochádza súčasný ruský prezident Dmitrij Medvedev i jeho predchodca Vladimir Putin, sa začína práve vo štvrtok 17. júna.

Výtvarnícka skupina Vojna sa dostala do povedomia ruskej internetovej komunity pred dvoma rokmi, keď tesne pred prezidentskými voľbami umiestnila na web video párov súložiacich v prírodovedeckom múzeu. To malo slúžiť na povzbudenie nastupujúceho prezidenta, ktorý bol čiastočne aj kvôli svojmu priezvisku skupinou označený za "mladého medvedíka".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu