Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Robotníci objavili v troskách WTC telá 72 obetí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Stavební robotníci objavili od začiatku tohto roku v deväť rokov starých troskách Svetového obchodného centra (WTC) v New Yorku 72 ľudských pozostatkov. Sú to telá niektorých zo stoviek zatiaľ neidentifikovaných obetí teroristického útoku z 11. septembra 2001, pri ktorom sa obidva mrakodrapy tvoriace WTC zrútili. Informovala o tom dnes americká televízna stanica ABC.

Robotníci, ktorí pripravujú stavbu novej Veže slobody na mieste niekdajších "dvojičiek", narazili na trosky pri snahe sprístupniť západnú časť staveniska. Oblasť o rozmere asi 650 štvorcových metrov prehľadávali od apríla a s prieskumom trosiek skončili minulý týždeň.

Objavené telá teraz prehliadnu súdni lekári. Na základe testov DNA by mali obete teroristického útoku identifikovať.

V troskách WTC zahynulo pri teroristických útokoch približne 2600 ľudí. Približne 1600 tiel sa podarilo identifikovať, rodiny ďalšieho tisíca ľudí ale zatiaľ márne čakajú na potvrdenie nálezu pozostatkov svojich blízkych.

Na budovy WTC zaútočili členovia teroristickej siete al-Kájda pomocou dvoch dopravných lietadiel. Súbežne s newyorským útokom použili teroristi lietadlo i k útoku na budovu Pentagonu v hlavnom meste Washington. Na palube štvrtého lietadla, ktoré teroristi chceli využiť k útoku, sa vzbúrili cestujúci a stroj sa zrútil v Pensylvánii. Celkom si atentáty vyžiadali 3000 obetí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu