Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mal zjavenie predtým, ako zavraždil biskupa

Luigi Padovese
Luigi Padovese

ANKARA - Šofér zavraždeného vysokopostaveného biskupa tureckej rímskokatolíckej cirkvi vyšetrovateľom povedal, že pred tým, ako duchovnému podrezal hrdlo, "mal božské zjavenie".

Murata Altuna (26), šoféra a telesného strážcu talianskeho biskupa Luigiho Padoveseho (63), obžalovali z vraždy a v piatok postavili pred súd. Padovese stál na čele rímskokatolíckej cirkvi v Turecku od roku 2004.

"Mal som zjavenie a zabil som ho," povedal vyšetrovateľom Altun, informovali televízna spoločnosť NTV a denník Milliyet. Guvernér provincie Celalettin Lekesiz vo štvrtok povedal, že Altuna, ktorý pre biskupa pracoval štyri a pol roka, v máji prijali v miestnej nemocnici, kde mu poskytli psychiatrickú pomoc. Asistentka biskupa sestra Eleonora de Stefanová pre médiá uviedla, že obžalovaný posledné dva týždne "trpel ťažkými depresiami". Ako vysvetlila, šofér a Padovese boli priatelia a biskup "sa mu snažil pomôcť vyliečiť sa".

Podobný útok na predstaviteľa katolíckej cirkvi sa vo väčšinovo moslimskom Turecku odohral v meste Izmir aj v roku 2007, keď počas omše kňaza Adriana Franchiniho dobodal a zranil 19-ročný útočník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu