Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Manželia zavraždili poštárku a odišli na nákupy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v piatok zamietol žiadosť o prepustenie z väzby Miroslava D., obvineného z úkladnej vraždy poštárky (51) v Kovarciach v okrese Topoľčany.

Na poštárku Miroslav D. zaútočil 2. februára päsťami na prízemí domu, v ktorom býval s manželkou. Keď poštárka upadla do bezvedomia, dvojica ju obrala o takmer 400 eur a 20 stravných lístkov. Poštárku hľadali policajti na základe oznámenia obyvateľky Kovariec, ktorá sa nedočkala dôchodku a zalarmovala príbuzných i starostku obce.

Miroslava D. prezradili stravné lístky, ktoré mu vypadli pri kontrole totožnosti. Lístky si v ten deň kúpila poštárka u svojho zamestnávateľa. Následne policajti vošli do ich domu, kde v nevykurovanej kúpeľni vo vani našli nehybné telo poštárky. Zomrela na následky bitky a podchladenia.

Dvojica si po vražde objednala taxík a šla do Topoľčian na nákupy. Po návrate obidvoch zadržali a sudca ich zobral do väzby. Manželov Miroslava a Miroslavu D. stíhajú aj za vraždu jej 56-ročného adoptívneho otca Jána. Toho zadusil Miroslav v presne nezistenom čase do septembra 2007.

S Miroslavou nebohého obrali o peniaze, za ktoré si kúpili ojazdenú Škodu 105. V škodovke zavraždeného muža odviezli medzi obce Párovské Háje a Cabaj-Čápor a pohodili i s dokladmi do brázdy pri poľnej ceste. Iniciátorkou vražedných útokov voči poštárke i nevlastnému otcovi bola Miroslava. V oboch prípadoch motívom útoku bola snaha získať peniaze. Za zločin dvojnásobnej úkladnej lúpežnej vraždy hrozí Miroslavovi D. a jeho manželke až doživotné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu