Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Počas vypočúvania zastrelil sudkyňu aj zapisovateľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Dve obete si vyžiadalo dnešné vyčíňanie zatiaľ neznámeho strelca v súdnej budove v centre Bruselu. O život pri streľbe, ktorá sa odohrala priamo počas vypočúvania, prišla zmierovacia sudkyňa a súdny zapisovateľ. Páchateľ je podľa miestnych médií na úteku. Údajne je zranený. Motívy jeho činu nie sú známe.

K impozantnej budove Justičného paláca, ktorú okamžite obkľúčila polícia, dorazil minister vnútra Stefaan De Clerck aj rad policajných veliteľov. Podľa De Clercka ide o prvý prípad v belgickej histórii, kedy priamo v súdnej sále prišiel niekto takto o život.

Útok sa podľa internetovej stránky denníka La Libre Belqique odohral okolo 11:15 SELČ, kedy sa ozvalo hneď niekoľko výstrelov. Sudkyňu vraj strelec zasiahol priamo do hlavy. Zo súdneho komplexu okamžite začali utekať ľudia.

Zastrelená žena pôsobila v civilnom súdnictve, ktoré sa zameriava na susedské spory a rozvody. "Zmierovacia sudkyňa bola ženou s výbornou reputáciou," uviedol De Clerck.

Otázka bezpečnosti belgických súdnych budov a ďalších úradov bola v posledných rokoch predmetom rozsiahlych diskusií. Podnietila ich okrem iného skutočnosť, že v niekoľkých prípadoch sa obvineným podarilo utiecť z budovy súdu, a to aj z paláca, kde sa dnes strieľalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu