Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Taxikár strieľal okoloidúcich, zabil 12 ľudí aj seba

Polícia zaistila miesto činu Zobraziť galériu (6)
Polícia zaistila miesto činu

SEASCALE - Najmenej dvanásť ľudí v stredu pripravil o život anglický taxikár, ktorý začal ráno zatiaľ z nezistených príčin strieľať do nič netušiacich okoloidúcich. Ďalších 25 ľudí taxikár zranil, z nich traja sa nachádzajú vo vážnom stave, informoval hovorca záchrannej služby Nigel Calvert.

Taxikár Derrick Bird, 52-ročný rozvedený otec dvoch detí, sa nakoniec sám zastrelil v lesíku pri meste Boot na severozápade Anglicka. Pri sebe mal dve ručné zbrane.

Masaker trval podľa miestnych médií najmenej tri hodiny. Útočník najprv spustil o pol jedenástej miestneho času streľbu na kolegov na taxikárskom stanovišti v meste Whitehaven, kde pripravil o život najmenej jedného človeka. Potom nasadol do svojho auta a po ceste viacerými okolitými mestami náhodne strieľal z okienka po okoloidúcich. Podľa polície počet obetí ešte nemusí byť konečný.

"Takéto veci sa v našich končinách predsa nestávajú. Máme jednu z najnižších, ak nie úplne najnižšiu mieru kriminality v krajine," komentoval udalosť miestny poslanec Jamie Reed.

Podľa britskej verejnoprávnej vysielacej spoločnosti BBC ide o najtragickejšiu udalosť svojho druhu v Británii od roku 1996, keď útočník v škôlke v škótskom Dunblane postrieľal 16 detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu