Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na súde zastrelil troch ľudí, potom spáchal samovraždu

Polícia po streľbe evakuovala budovu súdu
Polícia po streľbe evakuovala budovu súdu

PEKING - Troch sudcov zastrelil dnes počas procesu v súdnej budove v centrálnej Číne muž (46), ktorý vzápätí spáchal samovraždu. Informovala o tom agentúra Nová Čína. Streľba sa odohrala okolo 10:00 miestneho času (04:00 SELČ) pri súdnom státí v meste Jung-čou v provincii Chu-nan. Podľa spravodajského serveru BBC utrpeli ďalší traja zamestnanci súdu zranenia.

Streľba sa odohrala okolo 10:00 miestneho času (04:00 SELČ) počas súdneho konania v meste Jung-čou v provincii Chu-nan. Podľa spravodajského serveru BBC utrpeli ďalší traja zamestnanci súdu zranenia.

Útočníkom bol šéf ochranky miestnej poštovej banky mene Ču Ťün, ktorý do súdnej siene vtrhol s automatickou puškou a dvoma pištoľami. Podľa agentúry Nová Čína sa pomstil za rozsudok, ktorý súd vyniesol pred troma rokmi v kauze delenia rodinného majetku po Čuovom rozvode s manželkou. Sudcovia, ktorí sa stali obeťou dnešnej vraždy, údajne ale nemali s vtedajším rozhodnutím súdu nič spoločného.

Agentúra AFP s odvolaním na miestne úrady uviedla, že muž trpel depresiami a posledné dva mesiace bol v práceneschopný kvôli nevyliečiteľnej chorobe.

Hoci osobné vlastníctvo zbrane je v Číne prakticky zakázané, rastie v tejto krajine počet násilných trestných činov. V poslednej dobe pútali pozornosť médií predovšetkým útoky duševne narušených či nespokojných jedincov na školy a škôlky, ktoré si od marca vyžiadali 27 obetí a vyše 80 zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu