Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vyhrážala sa samovraždou, našli ju počítačoví experti

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA – Českí policajní počítačoví experti pomohli nájsť dievča, ktoré sa na internete vyhrážalo samovraždou. Pražských policajtov na ňu upozornila náhodná čitateľka jednej z diskusií na webe.

Informáciu o nezvyčajnom zásahu priniesol web českej polície. V stredu okolo piatej hodiny ráno si žena všimla, že na informačnom a diskusnom portáli napísalo mladé dievča, že si chce vziať lieky a zapiť ich alkoholom. Najprv túto informáciu nebrala príliš vážne, keď ale na rovnakú stránku zavítala o dve hodiny, prečítala si, že dievča si už lieky vzalo. Pretože správa znela pre ňu veľmi vierohodne, neváhala a okamžite telefonovala na linku 158.

Pražskí policajti oslovili počítačových expertov z kriminálnej služby, aby zistili, odkiaľ dievča písalo. Kriminalistom sa do hodiny podarilo vypátrať, že počítač, z ktorého odkaz odoslali, je na severnej Morave. Kontaktovali okamžite svojich moravských kolegov, ktorí vyrazili na udanú adresu.

Tam ale dievča nebolo. Našli ho až okolo pol tretej popoludní v byte jej priateľa. Na prvý pohľad bolo jasné, že vypila veľa alkoholu. Keďže nebolo isté, či si naozaj k nemu nevzala aj lieky, previezli ju do nemocnice, odkiaľ ju prepustili.

Dievča (22) trpí dlhodobými psychickými problémami, s ktorými sa lieči. Ako sa sama vyjadrila, má depresie a nebaví ju život. Preto aj správu na internet napísala. Prípadom sa polícia naďalej zaoberá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu