Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Podanie na Ústavný súd doniesli so somárikom

Predstavitelia SDĽ prišli so somárikom podať sťažnosť na Ústavný súd.
Predstavitelia SDĽ prišli so somárikom podať sťažnosť na Ústavný súd.

KOŠICE - S transparentmi Ľuďom prácu, zlodejom basu a somárikom nesúcim portréty Roberta Fica, Mikuláša Dzurindu, Jána Slotu a Vladimíra Mečiara prišli dnes na Ústavný súd SR podať sťažnosť predstavitelia Strany demokratickej ľavice (SDĽ) - podpredsedníčka Alena Savkaničová a podpredseda Martin Halás.

„Dnes podávame prvé podnety pre porušenie základných práv a slobôd konkrétnych občanov – bolo porušené ich právo na prácu a dôstojný život. Od Ústavného súdu SR žiadame pre občanov, ktorých zastupujeme, uznanie porušenia základných ľudských práv zaručených Ústavou SR, poskytnutie primeranej náhrady 1 883 eur,“ uviedla Savkaničová. Doložila, že ak si vyučený elektrikár dlhodobo nemôže nájsť prácu a žije zo 118 eur mesačne a ďalší sťažovateľ zarába len 1,89 eura na hodinu "tak niečo v tomto štáte skutočne nie je v poriadku“.

Savkaničová uviedla, že sú to len prvé z podaní konkrétnych ľudí, ktorí ich poverili zastupovaním. Podľa nej ani jedna doterajšia vláda nedodržala sľuby a nebuduje sociálny štát. „Robia z ľudí somárov a preto sme aj takýmto spôsobom vyjadrili náš postoj k súčasným vrcholovým funkcionárom - politikom. Spravíme všetko, aby sa aj v praxi dodržiavali ústavné práva občanov a začali sa konečne plniť aj predvolebné sľuby,“ povedal Martin Halás.

Ako uviedla hovorkyňa Ústavného súdu SR Anna Pančúrová, s podaniami naložia v zmysle zákona o konaní pred Ú SR. „Využili svoje právo a nebol dôvod, aby zasiahla polícia či ochrana ústavných činiteľov,“ uviedla vo vyjadrení k skutočnosti, že podávatelia prišli pred Ústavný súd SR so somárikom a s transparentmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu