Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Roky zneužíval a vydieral maloletú, dostal 10 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Dlhodobo pohlavne zneužíval a vydieral svoju neplnoletú príbuznú, za čo ho súd poslal do väzenia na desať rokov. Odsúdený sa však k zneužívaniu nikdy nepriznal. Tvrdí, že sa proti nemu sprisahali ako príbuzná s jej priateľom, tak aj polícia a súdy. Matka dievčaťa rovnako tvrdí, že si jej dcéra všetko vymyslela.

Jiří Homola začal svoju neplnoletú príbuznú zneužívať na jeseň roku 1999. V tom čase mala len 11 rokov. Pod zámienkou liečby obličiek jej podával prášky, po ktorých nad sebou strácala kontrolu. Neskôr, keď si dospievajúce dievča našlo priateľa, jej posielal listy a textové správy. V nich sa jej vyhrážal, že ak všetko oznámi na polícii a mohlo by sa niečo stať jej dvom mladším súrodencom. Hrozil jej tiež, že vyjde najavo, že mala niečo spoločné so smrťou jej spolužiaka.

Nainštaloval aj zariadenie, ktorým príbuznú odpočúval. U dievčaťa sa rozvinula posttraumatická stresová porucha, ktorá trvá dodnes. Potom, čo svoje pravidelné zneužívanie po takmer desiatich rokoch ohlásila na polícii, sa od nej navyše odvrátila celá rodina. Znalci Homolu opísali ako narušenú, výrazne manipulatívnu osobnosť, ktorá netrpí žiadnou sexuálnou úchylkou. Dievča podľa nich nemá sklony ku lži a jej výpoveď je vierohodná.

Dnes vrchný pražský súd poslal Homolu na desať rokov do väzenia a zamietol tak odvolanie proti predošlému rozsudku krajského súdu. Rovnako naložil aj s odvolaním, ktoré v jeho prospech podali jeho manželka, dcéra a sestra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu