Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Americký Fritzl? Roky znásilňoval dcéru, mal s ňou 4 deti

ilustračné foto
ilustračné foto

JEFFERSON CITY - Američanovi, ktorý opakovane znásilňoval svoju dcéru a mal s ňou štyri deti, hrozí doživotné väzenie. Porota súdu v štáte Missouri ho v utorok označila za vinného zo znásilnenia, incestu a zabitia. O výške trestu sa rozhodne začiatkom júna, porota ale odporučila maximálny možný, napísala dnes agentúra AP.

Muž (47) prvýkrát znásilnil svoju dcéru, keď mala päť rokov. Prvé dieťa mu porodila vo svojich 14 rokoch, počas nasledujúcich šiestich rokov s ním mala ďalšie tri, z ktorých jedno sa ale narodilo mŕtve. Dve deti tiež zomreli kvôli zanedbaniu starostlivosti.

Na zločiny, ktoré muž páchal na svojej dcére dlhé roky, sa prišlo v januári 2009, keď úrady objavili telá dvoch zosnulých detí v mrazničke na pozemku, kde rodina odsúdeného žila.

Obhajca požiadal sudcu o zhovievavosť so svojím klientom. Pred vynesením rozsudku ho obhajoval okrem iného tým, že sa nepodarilo preukázať, že zneužívaná dievča bola jeho biologickou dcérou.

Prípad pripomína kauzu Rakúšana Josefa Fritzla, ktorý takmer štvrťstoročie väznil svoju dcéru, opakovane ju znásilňoval a splodil s ňou sedem detí. Fritzla vlani odsúdili na doživotný pobyt v zariadení pre duševne narušených páchateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu