Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

ČSSD prirovnala priaznivcov ODS k nacistom!

Zábery z videa strany ODS
Zábery z videa strany ODS

PRAHA - Šéf volebnej kampane ČSSD Jaroslav Tvrdík dnes pustil novinárom video, ktoré má dokazovať výcvik členov „Modrého tímu“ sympatizantov ODS v streľbe, hode granátom či zneškodňovaní výbušniny.

Zábery, zostrihané sociálnymi demokratmi z dlhšieho videozáznamu dostupného na stránkach Modrého tímu, sú zo stretnutia členov tímu 17. apríla v Stode pri Plzni. Na zraze mladí účastníci okrem zlaňovania či lukostreľby taktiež absolvovali "airsoftovú bitku". Bývalý minister obrany zábery prirovnal k škandalóznemu videu zobrazujúcemu výcvik komanda ČEZ alebo dokonca aj nacistickej NSDAP.

ODS sa proti Tvrdíkovým tvrdeniam ostro ohradila. "Vyzývame Jaroslava Tvrdíka, aby sa ospravedlnil všetkým členom Modrého tímu za nehorázne a úplne neprijateľné prirovnanie 'k praktikám nacistickej NSDAP', ktoré obsahovala dnešná prvá verzia jeho tlačovej správy," vyhlásil hovorca občianskych demokratov Martin Kupka.

Program členov Modrého tímu vtedy podľa neho obsahoval napríklad politické diskusie, tréning správneho poskytovania prvej pomoci, ukážky zásahov pri mimoriadnych udalostiach, športové aktivity a podobne. V časti programu sa účastníci zapojili aj do airsoftovej hry, ktorá je bežnou súčasťou aj firemných stretnutí. "Urážlivým výrokom a účelovou manipuláciou s faktami Jaroslav Tvrdík znovu len znižuje politickú kultúru v krajine a vytvára napätie, ktoré sám jedným dychom pokrytecky kritizuje," dodal Kupka.

Sociálni demokrati na Modrý tím priaznivcov ODS útočia od chvíle, kedy dokázali jeho členov spojiť sa skupinkami mladých ľudí, ktorí s nesúhlasnými transparentmi v rukách prichádzajú na ich predvolebné mítingy. Tvrdík ich už skôr označil za "rowdies ODS" a žiadal šéfa volebnej kampane občianskych demokratov Ivana Langra, aby ich prestal na sociálnodemokratickej akcie vysielať. Žiadosť zopakoval aj dnes.

Tvrdík, ktorý ako minister obrany stál okrem iného za vznikom už zrušenej elitnej protiteroristickej jednotky SOG, dnes airsoftovú prestrelku guličkami porovnal s veľmi kritizovaným výcvikom kománd energetického giganta ČEZ. Tieto tímy ČEZ cvičili proti neplatičom energií, po kritike oddelenie zrušil. Pred niekoľkými rokmi sa jeho členovia školili v streľbe ostrými zbraňami a v bojových umeniach.

ZOSTRIHANÉ VIDEO ČSSD

NEZOSTRIHANÉ VIDEO ODS

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu