Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vypil „asi liter rumu a slivovice“, dieťa donútil k orálu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OLOMOUC – Príbuzným sľúbil, že im postráži ich sedemročnú dcérku. Už v minulosti rodinu občas navštevoval a niekedy pomáhal strážiť svoju praneter. V osudnú noc odišli rodičia na oslavu narodenín a dieťa zverili do rúk mužovi, ktorý sa neskôr priznal, že vypil „asi liter rumu a slivovice.“

S dievčatkom sa mal ukájať a nakoniec donútiť k orálnemu sexu. Muž zneužitie dievčaťa kategoricky odmietol. Podľa znalcov je závislý na alkohole, nie je však pedofil, ani sexuálny deviant. To ale podľa nich nevylučuje, že by opitý podobný čin spáchať nemohol.

Olomoucký súd Jiřího Kropáča (53) odsúdil v utorok na 7,5 roka. Okrem trestu za mrežami ho čaká aj ústavné psychiatrické liečenie. Kvôli psychickým problémom je v čiastočnom invalidnom dôchodku a životné problémy riešil práve alkoholom.

Všetko sa odohralo v noci na 30. mája minulého roku v byte Kropáčovej netere. Čo sa v byte stalo dievča najprv z obavy nechcelo povedať ani vlastnej matke. Až neskôr sa zverilo a žena prípad oznámila polícii. Podľa dievčatka ju prastrýko vyzliekol, prinútil k vzájomnému orálnemu sexu, ukájal sa pred ňou a učil ju bozkávať na spôsob dospelých.

Kľúčovým svedectvom bola pre súd výpoveď dievčaťa. Kropáč ju ale opakovane označil za výmysel.

"Aj z nášho laického hľadiska je nepredstaviteľné, že by poškodená mohla konfabulovať takým spôsobom," povedal predseda senátu Vladimír Štefan. Na to, že sa v noci v byte niečo stalo, podľa sudcu navyše ako prvý upozornil obžalovaný. Matku hneď ráno informoval o údajnom podivnom správaní sa dievčaťa, ktoré malo sexuálny podtext.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu