Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za smrť ženy, ktorú vliekol po schodoch, si odpyká 11 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - Za smrť ženy, ktorú vliekol po schodoch, si Robert Daniš odpyká 11 rokov vo väzení. Trest za ublíženie na zdraví s konečnou platnosťou potvrdil Najvyšší súd, keď odmietol Danišove dovolanie.

Verdikt padol nedávno bez verejného pojednávania. Dnes súd rozhodnutie sprístupnil v elektronickom archíve. Čin sa stal v Broumove na Náchodsku v júni 2007. Daniš vraj z nejasných dôvodov tiahol po schodoch ženu (43), ktorá neskôr na následky ťažkého zranenia hlavy zomrela v nemocnici.

Daniš vinu popiera. V dovolaní okrem iného tvrdil, že súdy v Hradci Králové a Prahe nesprávne a subjektívne hodnotili dôkazy a neobjasnili všetky okolnosti prípadu. Poukázal tiež na to, že si niektoré dôkazy a svedecké výpovede odporujú. Najvyšší súd však dôvod k zásahu nenašiel. Už prvostupňový súd sa vraj s prípadom vysporiadal dostatočným spôsobom.

"Z odôvodnenia rozsudku Krajského súdu v Hradci Králové vyplýva, aké skutočnosti súd vzal za dokázané, o ktoré dôkazy svoje skutkové zistenia oprel a akými úvahami sa pri hodnotení vykonaných dôkazov riadil, najmä ak si navzájom odporovali," uviedol v rozhodnutí sudcu Jiří Horák.

Daniš počas hlavného pojednávania nevypovedal. Predtým tvrdil, že v dome počul ranu a na schodoch uvidel ležať ženu, ktorú nepoznal. Ženu potom údajne odtiahol pred dom a utiekol, pretože ho hľadali policajti kvôli inej trestnej činnosti. Niektorí svedkovia však ale výpoveď spochybnili a tvrdili, že so ženou odchádzal z bytu spoločne.

Žena utrpela odreniny hlavy, opuch mozgu a ďalšie zranenia. Zomrela v októbri 2007 bez toho, aby po osudnom dni nadobudla vedomie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu