Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Opitý mladík zavraždil susedku, dobodal aj priateľku

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: isifa)

PRAHA - Devätnásťročný Marek Smejkal strávi 18 rokov vo väzení za vraždu susedky a pokus o vraždu svojej bývalej priateľky. Dnes o udelení výnimočného trestu rozhodol pražský súd, ktorého verdikt je právoplatný.

Opitý Smejkal išiel vlani v noci na konci júla kradnúť do domčeka 71-ročnej susedky v Sibrini pri Prahe. Žena sa však zobudila, a tak ju mladík začal hrdúsiť a bodol ju kuchynským nožom do hrudníka. Dôchodkyňa na mieste zomrela. Smejkal potom prehľadal domček, nič si z neho ale neodniesol.

V auguste mladík násilím vnikol do domu svojej 21-ročnej bývalej priateľky. Dobodal ju nožom do brucha, a keď sa bránila, tiež ju začal škrtiť. Pri následnom prehľadávaní domu zabil dievčininho psa, ukradol peniaze a odišiel autom jej otca. Mladá žena prežila len vďaka rýchlej lekárskej pomoci.

Podľa krajského súdu Smejkal vraždil zo zvlášť zavrhnutiahodných pohnútok a banálnych príčin. Susedku vraj zabil kvôli tomu, aby sa neprišlo na jeho vlámanie, dievča potom napadol preto, že sa s ním rozišla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu