Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vrahovi policajta Vidu navrhli 25 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA - Pre vraha policajta Róberta Vidu a policajného informátora zastrelených pri nevydarenej policajnej akcii začiatkom augusta roku 2008 v Leviciach, dnes prokurátor navrhol trest 25 rokov väzenia. Rovnaký trest žiadal aj pre údajného objednávateľa prepadnutia zmenárne.

Obžalovaný Ladislav Bogdan sa k vraždám priznal a dnes požiadal o zhovievavosť. Podľa obhajkyne by súd mal prihliadnuť na poľahčujúce okolnosti a poslať ho do väzenia na menej ako 20 rokov.

"Ľutujem čo som spáchal, keby sa to dalo, tak by som to zobral späť," povedal dnes Bogdan v záverečnej reči. Obžalovaný podľa prokurátora naplánoval prepadnutie levickej zmenárne, z ktorej mal ukradnúť počítač so zoznamom dlžníkov a zmenky. Bogdan na akciu nahovoril svojho známeho, ten však políciu vopred informoval a zmenáreň fingovane prepadol s nasadeným policajným agentom Róbertom Vidom. Potom čo obaja po lúpeži neplánovane nasadli k Bogdanovi do auta, muž podvod zistil a oboch na okraji Levíc zblízka zastrelil.

Vinu dnes odmietol druhý obžalovaný, ktorého Bogdan po zadržaní obvinil z objednania lúpežného prepadnutia a neskôr dokonca z objednávky vraždy majiteľa zmenárne. Ten tvrdil, že okrem výpovede nedôveryhodného vraha neexistuje žiadny iný dôkaz a súd požiadal o oslobodenie spod obžaloby.

Obhajcovia naznačili, že na zmiznutí dokladov o dlžníkoch majiteľa zmenárne mohli mať záujem aj niektorí policajti a vyšetrovanie mohlo byť zmanipulované. V spisoch totiž podľa nich chýbali niektoré informácie a obsahovali viacero nepresností. Lúpež sa podľa obhajcov v skutočnosti nestala, pretože zmenáreň fingovane prepadol nasadený policajný agent a informátor.

Po záverečných rečiach súd proces odročil na štvrtok popoludní, kedy bude vyhlásený rozsudok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu