Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Uzbek v Prahe zavraždil prostitútku, jej pasáka podrezal

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Pred mestským súdom stála skupina mužov z Uzbekistanu. Obvinili ich okrem iného z brutálnej vraždy prostitútky, z pokusu o vraždu jej kamarátky a podrezania pasáka.

Doživotný trest dostal Sohibek Juldašbajev, jeho komplici Chusnidin Šodijev, Naimjon Alimov a Akmal Džabarov majú byť za mrežami 23, 25 a 19 rokov.

Na konci februára 2008 opakovane v byte na Vodičkovej ulici v centre Prahy znásilnili a zaškrtili ukrajinskú prostitútku. Po dlhom mučení a bití podrezali jej pasáka (31) z Ukrajiny, ktorý im mal dlhovať peniaze. Ďalšiu prostitútku, ktorá tam tiež bola, najprv znásilnili a nezabili len preto, že im sľúbila peniaze. Byt potom zapálili, pustili plyn a odišli. Napadnutý pasák z Ukrajiny útok prežil a rukojemníčke sa nakoniec podarilo utiecť za sestrou do Španielska.

Celé pojednávanie viedli za najprísnejších bezpečnostných opatrení, lebo tesne pred jeho začiatkom na jeseň minulého roka väzenská služba zachytila motáky. V nich sa Uzbeci dohadovali o tom, ako prepadnú policajnú eskortu, prípadne ju aj pozabíjajú a utečú. Obžalovaní mali preto počas celého procesu putá na rukách a reťaze na nohách.

Šodijev sa pokúsil o útek pred mesiacom sám, keď ho viedla ochranka na rokovanie súdu. K uvedeným bezpečnostným opatreniam na mestskom súde pribudla preto ďalšia reťaz medzi rukami a nohami. Šodijev si v novembri navyše v cele odrezal časť genitálií, údajne z náboženských dôvodov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu