Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Súd zastavil popravu hodinu pred termínom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HUNTSVILLE - Asi hodinu pred termínom zastavil v stredu americký Najvyšší súd popravu Hanka Skinnera (47) v texaskom Huntsville. Súd odkladom výkonu trestu reagoval na žiadosť odsúdeného o dodatočný test DNA, ktorý má dokázať jeho nevinu.

Väzňa mali usmrtiť injekciou za to, že v roku 1993 dobil palicou a uškrtil svoju priateľku a dobodal dvoch jej synov. Odklad popravy podľa agentúry AP neznamená, že test DNA sa skutočne urobí. Sudcovia si len vyžiadali čas na to, aby žiadosť prerokovali. Ak ju odmietnu, určia nový dátum popravy.

Posledné hodiny pred plánovanou popravou strávil Skinner so svojou francúzskou manželkou Sandrine Ageorges-Skinnerovou. Francúzsko, ktoré trest smrti odsudzuje, niekoľkokrát americké súdy vyzvalo, aby rozsudok odvolali. Podporu žene odsúdeného vyjadril aj prezident Nikolas Sarkozy.

Skinnerov právnik trvá na analýze všetkých predmetov nájdených na mieste činu. V čase vyšetrovania urobili iba skúšku vlasov, ktoré držala zavraždená v hrsti. Výsledok testu bol vtedy neurčitý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu