Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dôchodcovia uniesli poradcu, chceli späť svoje milióny

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: TASR)

MNÍCHOV - Dvoch nemeckých dôchodcov (74,61) odsúdili na šesť a na štyri roky za to, že uniesli a väznili v pivnici finančného poradcu. Ten ich mal zlými investíciami pripravil o 2,4 milióna eur.

Manželky seniorov dostali na súde iba podmienky. Hlavný vinník (74) uniesol a v pivnici svojho domu pri jazere Chiemsee dlhé dni väznil investičného poradcu (57) nemecko-amerického pôvodu. Cieľom únosu bolo získať od poradcu naspäť 2,4 milióna eur, ktoré finančník investoval za manželské páry v USA s prísľubom vysokého úrokového výnosu. Nikdy ich však nevyplatil.

K únosu došlo vlani 16. júna, keď dvaja odsúdení prišli k poradcovmu domu vo Speyer, spútali ho a zapchali mu ústa, hodili do kufra auta a doviezli do domu v Chiemingu, asi 455 kilometrov južnejšie. Poradca sa počas jednej zastávky pokúsil utiecť, rýchlo ho však chytili a skončil s dvoma zlomenými rebrami zase v aute.

Iniciátor únosu sa bránil tvrdením, že o žiadny únos nešlo, pretože poradca bol na jeho pozvanie na dovolenke v Hornom Bavorsku. Unesený však tvrdil, že ho väznili, bili a spútali lepiacou páskou.

Väznenému sa nakoniec podarilo poslať šifrovanú správu svojmu švajčiarskému bankárovi. O niekoľko hodín neskôr prepadová jednotka nemeckej polície zasiahla, väzňa oslobodila a únoscov zatkla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu