Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Chceli robiť v reklame, namiesto toho prišli o 1,5 milióna

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Pražskí policajti obvinili muža, ktorého podozrievajú z toho, že od záujemcov o prácu v modelingu a reklame podvodom vylákal vyše 1,5 milióna korún. Peniaze, ktoré svojím podnikaním získal, navyše podľa polície nepriznal finančnému úradu.Povedala to dnes hovorkyňa pražskej polície Ivana Ježková. Muž podľa nej čelí obvineniu z trestných činov podvodu a skresľovania údajov o stave hospodárenia a majetku. V prípade uznania viny mu hrozí dva až osem rokov väzenia.

Kriminalisti 26-ročného muža podľa Ježkovej zadržali v stredu a štátnemu zástupcovi podali podnet k návrhu na uvalenie väzby. "Jeho trestná činnosť spočívala najmä v tom, že od záujemcov o prácu v modelingových a reklamných agentúrach vylákával finančné prostriedky a sľuboval im cez inzerciu v dennej tlači a na internetových portáloch zabezpečenie práce pri natáčaní reklamy či fotenie pre reklamné a propagačné účely," uviedla Ježková.

Podozrivý tiež podľa nej registroval záujemcov o nafotenie takzvaného "booku". Za sľub sprostredkovania fotografa podľa polície inkasoval sumy od 6000 do 15 000 korún. "Prácu však nezabezpečil a o akciách, keď tvrdil, že podmienkou na účasť na nich je nafotenie" booku ", žiadna zo spoločností, pre ktoré mala byť reklama alebo fotografovanie uskutočnené, nevedela a ani s podozrivým mužom nespolupracovala," oznámila Ježková.

Policajti zatiaľ podľa hovorkyne prišli na viac ako 120 poškodených klientov, ktorým obvinený údajne spôsobil škodu presahujúcu 1,5 milióna korún. Ježková však upozornila, že výška škody zrejme nie je konečná. "S najväčšou pravdepodobnosťou dôjde k jej zvýšeniu. Je vysoko pravdepodobné, že bude pribúdať aj poškodených, ktorí sa policajtom ešte len prihlásia," uviedla hovorkyňa.

Muž údajne tiež najmenej od roku 2007 neviedol žiadnu účtovnú evidenciu a platby, ktoré dostával za svoju činnosť, nepriznával.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu