Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slováci s ťažkými zraneniami, v Prahe spadli do šachty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Dvaja slovenskí robotníci v stredu krátko pred poludním spadli v Prahe z lešenia do výťahovej šachty. Obaja utrpeli vážne zranenia.

Ťažko zranených mužov vyťahovali zo šachty hasiči a záchranári ich odviezli do Vinohradskej nemocnice, povedala hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jiřina Ernestová. "Obaja robotníci sú živí a pri vedomí, utrpeli ale vážne zranenia chrbtice, končatín a panvy," povedala Ernestová.

Hovorkyňa vinohradskej nemocnice Jana Jelínková uviedla, že má informácie iba o jednom zo zranených robotníkov. "Pacient je hospitalizovaný na akútnom resuscitačnom oddelení, je v stabilizovanom stave, je pri vedomí a komunikuje," uviedla. Muž vraj utrpel poranenia chrbtice a hornej končatiny, zrejme bude musieť podstúpiť operáciu.

Podľa polície boli muži zo Slovenska, jeden mal 42 rokov, druhý bol o šesť rokov starší. Pracovali na stavbe vonkajšieho výťahu vo výške asi šesť metrov. "Polícia prípad vyšetruje zatiaľ ako pracovný úraz. V tejto súvislosti zisťuje, či muži zanedbali bezpečnosť práce, či na ich zraneniach nenesie vinu nejaká konkrétna osoba," uviedla policajná hovorkyňa Eva Miklíková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu