Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Chytili zlodejov pozostatkov cyperského prezidenta

Tassos Papadopoulos
Tassos Papadopoulos

NIKÓZIA - Cyperská polícia zadržala tri osoby podozrivé z krádeže pozostatkov bývalého cyperského prezidenta Tassosa Papadopoulosa. Jeho nabalzamované telo zmizlo pred troma mesiacmi z cintorína v cyperskom hlavnom meste Nikózia.

V pondelok ho našli v inom hrobe a v utorok pozostatky identifikovali. Policajný hovorca Michalis Katsunodos podľa agentúry Reuters povedal, že medzi zadržanými sú dvaja cyperskí Gréci a jeden Ind.

Pozostatky bývalého prezidenta ukradli 11. decembra 2009, rok po jeho smrti. Na cintoríne bez techniky odsunuli 250 kilogramov vážiaci náhrobok a zmocnili sa nabalzamovaného tela. To našli v pondelok na inom takmer päť kilometrov vzdialenom cintoríne. Upozornil na neho anonymný telefonát. Telefonujúci hovoril zlou gréčtinou a cyperské médiá podľa servera nationalpost.com špekulujú, že ním bol pravdepodobne zadržaný Ind.

Cyperská polícia požiadala o pomoc Interpol, americkú FBI, Scotland Yard, grécku a izraelskú políciu, aby je pomohli prípad vyriešiť. Kriminalisti z ostrova boli aj v Rakúsku, aby skúmali prípadnú súvislosť s krádežou tela nemeckého miliardára Friedricha Karola Flicka z novembra 2008.

Cyperský minister spravodlivosti Lucas Luka povedal, že prípad nemá politické pozadie, ani nesúvisí s cypersko - tureckými spormi a že vyšetrovatelia nesledovali stopy do zahraničia. Spresnil, že únoscovia prezidentovho tela žiadali výkupné, ale rodina ho nezaplatila. Jeho tvrdenie vzápätí poprel hovorca rodiny Papadopoulosovcov. Ten zdôraznil, že rodina žiadnu žiadosť o výkupné nedostala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu