Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Policajt si mal postaviť chatu z peňazí pre informátorov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Vysoký dôstojník pražskej polície Zdeněk Bašný čelí obvineniu z podvodu a zneužitia právomoci verejného činiteľa. Údajne si postavil chatu z osobitných finančných prostriedkov určených pre informátorov. Uviedol to včera server iDnes.cz. Hovokyňa policajnej inšpekcie Martina Lídlová potvrdila, že inšpekcia podala v prípade Bašného návrh na začatie trestného stíhania.

Chata stojí v obci Kamenný Most na Kladensku, napísal iDnes.cz. Bašný tam údajne vozil remeselníkov služobným autom. Podľa servera zatiaľ nie je jasné, koľko peňazí zneužil a ako často zneužíval služobné auto.

Policajná inšpekcia podala minulý týždeň návrh na začatie trestného stíhania na Okresné štátne zastupiteľstvo. Štátny zástupca potom Bašnému oznámil obvinenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a z podvodu, doplnil server.

Bašný je stíhaný podľa starého trestného zákonníka, ktorý je pre neho priaznivejší. Trest, ktorý mu hrozí v prípade preukázania viny, sa bude odvíjať od výšky spôsobenej škody. Ak by Bašný spôsobil škodu vyše päť miliónov korún, hrozilo by mu až 12 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu