Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Uzbek rozrezal svoju obeť, rozhádzal ju po Prahe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Uzbek Šachzod Maksudov zabil v ubytovni v Prahe mladého Bielorusa. Telo rozrezal a jeho časti porozhadzoval po celom meste. Dostal za to 13,5 roka.

Bielorus mal v Česku legálny pobyt. Živil sa predajom elektroniky a požiadal o politický azyl. Vrah ho vylákal v auguste 2008 do ubytovne v pražskej Hostivaři. Zavraždil ho úderom tupým predmetom do hlavy, pretože chcel získať jeho veci.

O niekoľko dní neskôr telo rozrezal na kusy, aby sa mohol mŕtvoly ľahšie zbaviť. Pravú ruku obete našli pracovníci triediarne odpadov v Malej Chuchli, pravé chodidlo objavila policajná hliadka pri hostivařskej priehrade a hlavu zabalenú v igelitovej taške našiel zamestnanec upratovacej služby až vlani v marci.

Policajti u Maksudova našli Bielorusov mobilný telefón, retiazku, notebook, niekoľko GPS navigácií, MP3 prehrávačov a SIM kariet v celkovej hodnote 51 tisíc českých korún. V Uzbekovej izbe objavili aj krv obete. Znalci popísali Maksudova ako človeka s priemerným intelektom, zvýšenou agresivitou a málo rozvinutou emocionalitou.

Maksudov svoju vinu od začiatku popieral. Tvrdil, že v čase vraždy stál v rade na cudzineckej polícii a kľúče od izby dal svojmu známemu, ktorý podľa neho vraždil. Vrchný súd v Prahe Uzbekovi neuveril a za vraždu potvrdil pôvodný trest 13,5 roka v najprísnejšom type väznice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu