Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hroch do rána pil, potom dobodal dvoch Ukrajincov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Hroch mal v sebe liter tvrdého a 13 malých pív. V bare sa pohádal s dvomi Ukrajincami. Z domu si na nich doniesol nôž a sekáč. Začal sa krvavý kúpeľ.

Jeden z napadnutých neskôr v nemocnici zomrel, druhý vyviazol za cenu ťažkých zranení. Pražský vrchný súd uložil Petrovi Hrochovi výnimočný trest 17 rokov.

Tragédia sa stala vlani v máji v pražskom bare Štístko. Hroch tvrdil najprv, že sa nepamätá, čo sa v ten večer medzi ním a oboma Ukrajincami odohralo. Začali sa vraj najprv spolu hádať. Hroch po nejakom čase z baru odbehol do neďalekého prenajatého bytu a vrátil sa s kuchynským nožom a sekáčom. Najskôr začal bodať a sekať jedného z Ukrajincov. Keď mu druhý prišiel na pomoc, vrhol sa aj na neho.

Hroch sa obhajoval, že v osudný deň od rána pil. Mal za sebou asi liter tvrdého alkoholu a 13 malých desaťstupňových pív. Pije údajne od svojich 12 rokov. Dodal, že berie aj drogy. Sudca však jeho verzii o LSD neuveril. Podľa znalcov je muž výbušný, závislý na alkohole, ale netrpí žiadnou duševnou poruchou a čin spáchal v stave ťažkej opitosti.

Odsúdený svoju výpoveď zrazu na vrchnom súde zmenil. Zrazu si spomenul, že hádka medzi ním a Ukrajincami vznikla pre lešenie, ktoré im mal dodať, ale sľub nesplnil. "Zobrali mi telefón, tak som im lešenie nedodal. Vyhrážali sa, že niečo uvidím, a že si nájdu moju rodinu," povedal. Pôvodne však na nižšom súde tvrdil, že si nepamätá, prečo sa vlastne pohádali.

Hrocha v minulosti už niekoľkokrát odsúdili. V jednom prípade napadol aj svoju matku. V čase činu bol navyše v podmienke za výtržníctvo a ublíženie na zdraví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu