Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Aby ho našli, mladík na lanovke pálil bankovky

ilustračné Foto
ilustračné Foto

INSBRUCK - Zapaľovaním bankoviek sa na seba snažil upozorniť nemecký snoubordista (22). V rakúskom Tirolsku zostal visieť šesť hodín na sedačke lanovky.

Nemec bol na snouborde začiatočník. Tak sa rozhodol, že radšej, ako riskovať jazdu dole svahom, sa v tirolskom lyžiarskom stredisku Kaltenbach-Hochzillertal odvezie bezpečne na lanovke. Sadol si na ňu okolo 16. hodiny popoludní. V tom čase sa sedačke končí prevádzka. Personál preto lanovku zastavil. Mladík zostal visieť v hornej tretine 2360 metrov dlhej trasy. Podľa prevádzkovateľa dráhy Heinza Schulzho cesty lanovkou dolu nie sú vôbec dovolené. Na stanici na to upozorňujú tabule a uzávery.

Políciu informovali až okolo 20. hodiny, že sa snoubordista stratil. Hľadalo ho asi 40 ľudí. Mladík sa na seba snažil upozorniť tým, že pálil bankovky. Dúfal, že si plamienok niekto všimne. Nakoniec ho uvidel vodič rolby, ktorý išiel po zjazdovke. Koľko peňazí Nemec spálil, sa nevie. Záchranári mladíka z lanovky vyslobodili okolo 23. hodiny. S podchladením skončil v nemocnici. Odtiaľ si ho po ošetrení odviezla rodina.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu