Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri nehode na priecestí zomreli dvaja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÁDLO U JABLONCE - Na železničnom priecestí v obci Radlo u Jablonce nad Nisou sa dnes popoludní podľa serveru tn.cz zrazil vlak s autom.

"Výsledkom nehody sú dvaja mŕtvi," povedala serveru jablonecká policajná hovorkyňa Ludmila Knopová. "Rýchlik idúci na trati Liberec-Pardubice narazil na priecestí označenom výstražnými svetlami do vozidla," citoval server iDnes.cz Jana Kučeru z Železničnej inšpekcie.

Obeťami nehody sú päťdesiatročný muž a rovnako stará žena, spresnila informácie hovorkyňa záchrannej služby Libereckého kraja.

Nehoda sa stala po 16:00 a zastavila prevádzku rýchlikov a osobných vlakov na trati medzi Libercom a Turnovem. "V úseku Jeřmanice - Rychnov u Jablonce nad Nisou je prerušený prevádzku. Nejazdia osobné ani diaľkové spoje," potvrdila serveru hovorkyňa Českých dráh Katarína Šubová.

Ďalšia podobná nehoda, tentoraz ale bez tragických následkov, sa dnes popoludní stala na priecestí medzi Lučanmi a Smržovke na Jablonecku. Takisto tam narazil vlak do auta. Pri tejto nehode sa nikto nezranil.

Osobný vlak prichádzal približne o pol štvrtej popoludní z Tanvaldu a Smržovky do Lučan. "S autom sa zrazil na priecestí označenom výstražnými krížmi pri odbočke cesty smerom na Novú Ves u Jablonce nad Nisou," povedala Šubová. Dodala, že dráhy cestujúcim zabezpečili náhradnú autobusovú prepravu. Príčina nehody sa zatiaľ vyšetruje.

Policajti a železničiari upozorňujú na nezvyčajne veľké množstvo nehôd na železničných priecestiach od začiatku roka. Len v stredu sa ich v Česku stalo päť, čo bolo v jednom dni najviac od roku 2003, kedy vznikla Železničná inšpekcia, ktorá ich eviduje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu