Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Otčima zavraždila sekerou, jeho družku chcela otráviť

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PRAHA – Výnimočný trest hrozí Anne Fedorjakovej (36) z Prahy. Vlani v apríli po hádke v rodinnom dome osemnástimi ranami sekerou zavraždila otčima a potom ho ešte dobodala nožom. Na druhý deň sa pokúsila zabiť aj jeho družku.

Tú dusila dekou a nútila ju piť víno s lúhom, nemrznúcou kvapalinou a jedom na potkany. Žene sa podarilo uniknúť. Fedorjaková sa k svojim činom priznala.

Zavraždený mal za manželku Fedorjakovej matku. Tá pred necelými štyrmi rokmi zomrela. Potom žil v dome so svojou družkou a aj nevlastnou dcérou, ktorej dom daroval. Tá ho hneď predala svojmu veriteľovi a zaviazala sa, že sa všetci vysťahujú do konca apríla 2009. Muž sa o predaji domu dozvedel až 20. apríla a o deň neskôr sa pohádali. Podľa Fedorjakovej sa jej vyhrážal. Vzala preto sekeru a tupou stranou ho osemnásťkrát udrela. Potom sa išla do svojej izby opiť. Keď sa prebrala, bola sa na muža pozrieť. "Myslela som si, že sa mi to zdalo," tvrdila súdu.

Muž po jej príchode údajne vstal a šiel proti nej. Vzala nôž položený na chladničke a pobodala ho. Podľa znalcov však muž bol už v tom čase v bezvedomí a nemohol vstať, nie ešte chodiť.

Pred súdom v utorok vypovedala aj družka zavraždeného, ktorá v čase incidentu spala v dome. Fedorjaková ju dusila dekou, potom zmiešala víno s lúhom, ktoré musela žena vypiť a popálila si pri tom pery. Nasledovalo víno z nemrznúcej zmesi a aj jedom na potkany, ktoré striedavo musela zapíjať vodkou. Väčšinu však žena vyzvracala. Nakoniec sa jej podarilo vyskočiť oknom, keď Fedorjaková odišla na záchod a zamkla ju v izbe. Vonku zavolala pomoc.

Fedorjakovej hrozí za vraždu a pokus o vraždu 15 rokov až výnimočný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu