Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Obvinený z vraždy študentky Anikó ostáva vo väzbe

Dávid B. obvinený z vraždy Zobraziť galériu (3)
Dávid B. obvinený z vraždy (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bratislavčan Dávid B. (23), obvinený z vraždy Anikó Simonovej († 20) z obce Pataš v dunajskostredskom okrese, ostáva vo väzbe. Krajský súd dnes zamietol jeho sťažnosť proti uzneseniu okresného súdu o vzatí do väzby.

"Odvolací súd považuje sťažnosť obvineného ako nedôvodnú a stotožnil sa s rozhodnutím prvostupňového súdu a s dôvodmi väzby obvineného. Rozhodnutie je právoplatné," informoval hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak.

Vražda študentsky Anikó bola prvou v tomto roku na území Bratislavy. Vrah svoju obeť podľa polície zavraždil mimoriadne brutálnym spôsobom, 19 bodnými ranami ostrým predmetom do chrbta a krku.

Polícia obvinila mladíka z vraždy 8. Januára, zadržala ho ešte v deň vraždy, v stredu 6. januára, vo Štvrtku na Ostrove. Ako vtedy uviedol policajný šéf Pavol Brath, obvinený nebol pre policajtov neznámy. Už viackrát ho vyšetrovali, všetky prípady sú v súčasnosti na súde. Mladík však nebol doteraz nebol trestaný.

Študentka Anikó bývala v podnájme na Sibírskej ulici. Podľa polície tesne pred vraždou volala svojim rodičom s tým, že sa niekto snaží dostať do jej bytu. Rodičia zalarmovali políciu, poskytli jej však zlú adresu. Polícia na mieste udanej adresy nič podozrivé nezistila. Keď prišli rodičia do Bratislavy, dcéru už našli mŕtvu.

Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu