Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sneh v Česku: Kamióny blokovali diaľnicu, vlaky meškajú

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PRAHA - Nočné a ranné sneženie komplikuje dopravu v Česku. Najväčšie problémy majú kamióny a nákladné autá. Kvôli snehu a zaviatym výhybkám meškajú vlaky, hlavne na trati Praha-Kolín a Praha-Kladno.

Na mnohých miestach napadlo desať až 15 centimetrov snehu. Silný vietor vytvoril záveje a jazyky. Na D1 smerom do Brna havarovali dva kamióny a zablokovali cestu. Nikto sa nezranil, z áut ale vytekala nafta. V Chýnove zišiel kamión do priekopy, ďalšie uviazli.

Sneh v noci zavial jedinú ceste do Božanova (okr. Náchod), že ju cestári po 06:00 museli približne na hodinu uzavrieť. V Pardubickom kraji pripadlo do desať centimetrov snehu. Snehové jazyky sa tvoria na hlavnom ťahu z Liberca do Prahy, pribúdajú aj nehody, zatiaľ väčšinou bez zranení.

Na juhu Čiech silné sneženie znižuje viditeľnosť a vietor vytvára na cestách záveje. Veľké problémy sú aj na hlavnom ťahu z Karlových Varov do Prahy. Len so zvýšenou opatrnosťou sú zjazdné cesty na južnej Morave, kde kvôli mrazom chemický posyp nezaberá.

Stále sneží na juhu Čiech, Vysočine, Královohradeckom, Libereckom a Zlínskom kraji. Podľa meteorológov bude okrem sneženia aj fúkať silný vietor. Vo vyšších polohách preto hrozia záveje, v nižších sa budú tvoriť snehové jazyky. Cestári vyzvali motoristov, aby boli pri jazde opatrní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu