Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Pri čistení striech: Jeden mŕtvy, dvaja ťažko zranení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA/OSTRAVA – Prívaly snehu a s ním spojené komplikácie si v Česku vyžiadali desiatky zranených. Posádky záchraniek ošetrovali tradičné úrazy končatín (pomliaždeniny a fraktúry) a hlavy (dve ženy boli dokonca po páde v krátkodobom bezvedomí). Len v Prahe vo štvrtok dopoludnia záchranári zaevidovali takmer 40 prípadov.

„Od pondelku volali záchranárov k cca 70 úrazom na chodníkoch, štyri osoby zranil sneh a ľad padajúci zo striech pražských domov, dvaja muži utrpeli vážne zranenia pri páde zo striech, keď sa ho snažili odstrániť vlastnými silami,“ uviedla hovorkyňa záchrannej služby Jiřina Ernestová. Začiatkom týždňa sa začal sneh topiť a zo striech padali veľké kusy snehu a ľadu. V utorok v Prahe zasiahol padajúci ľad kojenca, v okrese Tábor deväťročného chlapca, ich stav je stále veľmi vážny.

K tragickému prípadu došlo dnes dopoludnia v Ostrave. Po páde z 12. poschodia zahynul zamestnanec (33) upratovacej firmy. Muž bol na mieste mŕtvy, nepomohla ani prvá pomoc, ktorú mu poskytli okoloidúci a kolega. Všetky okolnosti tragédie zatiaľ nie sú známe.

"Zatiaľ nebolo zistené cudzie zavinenie," uviedla hovorkyňa. Prípad vyšetruje polícia, ktorá zisťuje aj to, či muž dodržal príslušné bezpečnostné opatrenia pre prácu vo výškach. Súdny lekár zrejme nariadi pitvu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu