Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Sneh skomplikoval dopravu na západe

Sneženie skomplikovalo dopravu hlavne v Bratislave
Sneženie skomplikovalo dopravu hlavne v Bratislave

BRATISLAVA - Sneženie, ktoré v noci a počas dnešného dňa zasiahlo západnú časť Slovenska, skomplikovalo dopravu najmä v Bratislave a jej okolí. Zdržanie však hlásili aj vodiči z okolia Trenčína či Myjavy.

Povedal to pracovník Stella Centra, ktoré monitoruje situáciu na vozovkách. Sneh ovplyvnil aj dopravu v Česku.

"Tam, kde býva každé ráno zdržanie asi pol hodinu, bolo dnes hodinu až hodinu a pol," zhrnul zamestnanec centra. Zápchy sa podľa neho tvorili na vjazdoch od Šamorína, Senca aj Pezinka. Situáciu skomplikoval nielen padajúci sneh, ale aj to, že bol začiatok pracovného týždňa, keď zvykne byť premávka zhustená, dodal.

Nehoda podľa Stella Centra znepríjemnila vodičom tiež jazdu medzi Bánovcami nad Bebravou a Trenčínom, kde policajti odkláňali dopravu na vedľajšiu cestu. Nepriaznivé počasie zasiahlo aj región Myjavy, naopak vo východnejších častiach Slovenska Stella Centrum vážnejšie dopravné ťažkosti nezaznamenalo. Výnimkou bol horský priechod Donovaly, ktorý na niekoľko hodín uzavreli pre nákladnú dopravu s dĺžkou nad desať metrov.

Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedal na svojej internetovej stránke na nasledujúcu noc občasné sneženie, a to znovu hlavne na západe krajiny. V utorok by mal sneh padať ojedinele.

Sneženie skomplikovalo aj dopravu v Česku, predovšetkým v jeho východnej časti. Napríklad na Vysočine bolo niekoľko vedľajších ciest neprejazdných. V Prahe zase ohrozuje ľudí či zaparkované autá sneh padajúci zo striech.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu