Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

AKTUALIZOVANÉ Česko zatvorilo hranice pre kamióny

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA/BRATISLAVA – České ministerstvo dopravy od 14:00 uzavrelo pre snehovú kalamitu hraničné priechody pre kamióny Rozvadov a Lanžhot. Informuje o tom portál idnes.cz. Obmedzenie platí len pre kamióny, ktoré mieria do Česka a potrvá minimálne do 17:00. Sneh komplikuje dopravnú situáciu hlavne na Morave. V častiach Ostravy a Brna už prestala jazdiť mestská hromadná doprava a železnice vyhlásili pohotovosť.

Ministerstvo sa rozhodlo uzavrieť Rozvadov a Lanžhot, lebo sú pri nich veľké odstavné parkoviská. Niekoľkohodinovou uzávierkou chcel rezort sprejazdniť diaľnicu D1, aby ju mohli posypať dva vedľa seba idúce sypače. Ako ďalej informuje idnes.cz, na východe Česka pribúdajú tri centimetre snehu za hodinu. Meteorológovia predpokladajú, že by malo počas 24 hodín nasnežiť sedem až pätnásť centimetrov.

Rozvadov a Lanžhot sú z hľadiska kamiónovej dopravy najfrekventovanejšie. Kamióny sa často využívajú na tranzit cez Česko západno-východným smerom. So snehom dnes bojujú cestári v celom Česku, najväčšia nádielka je zatiaľ na Morave. V niektorých väčších mestách už zasadli krízové štáby, polícia eviduje niekoľko ľahších nehôd. Sneh komplikuje aj mestskú dopravu, pohotovosť majú aj železničiari.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu