Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obvinili lekára zodpovedného za osmorčatá

Nadya Suleman
Nadya Suleman

LOS ANGELES - Lekár, u ktorého podstúpila umelé oplodnenie matka osmorčiat, je obvinený z hrubej nedbanlivosti. Riaditeľka Kalifornskej lekárskej komory Barbara Johnston uviedla, že Michaela Kamravu neviedol k tomuto činu rozumný úsudok.

Nadya Suleman (34), ktorá už pred otehotnením mala šesť detí, sa v januári 2009 stala mediálnou senzáciou, keď priviedla na svet zdravé osmorčatá. Od amerických médií dostala prezývku Octomom.

Podľa pravidiel Americkej spoločnosti pre reprodukčnú medicínu (American Society of Reproductive Medicine - ASMR) by nemali žene vo veku Suleman implantovať viac ako dve embryá. Odborníci uvádzajú, že ženy čakajúce viac ako jedno dieťa často rodia predčasne. Osmorčatá sa narodili deväť a pol týždňa pred termínom, čo pre ne znamená obrovské riziko dlhodobých zdravotných problémov. Johnston tiež obvinila doktora z toho, že neodporučil Suleman návštevu odborníka na mentálne zdravie po tom, ako sa opakovane pokúšala o umelé oplodnenie.

ASMR vylúčila Kamravu zo svojich radov v septembri, jeho lekársku licenciu to však nepoškodilo. Termín vypočúvania lekárskej komory, ktorá mu môže zrušiť alebo pozastaviť licenciu, zatiaľ nie je známy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu