Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Web vyšetrujú pre videá dvoch Sulemanovej osmorčiat

Nadya Suleman
Nadya Suleman

LOS ANGELES - Internetová stránka RadarOnline tým, že zverejnila videá dvoch z osmorčiat Nadyi Suleman, porušila podľa úradov štyri zákony o detskej práci.

Štátna komisárka Angela Bradstreet vyhlásila, že stránka ohrozila Noaha a Isaiaha Sulemanovcov tým, že bez povolenia a poskytnutia dohľadu nahrávala obe deti niekoľko hodín a v čase, ktorú zakazujú normy.

"Tieto deti vystavili nebezpečenstvu a podmienkam, ktoré porušujú kalifornské pracovné zákony," povedala o stále trvajúcom vyšetrovaní Angela Bradstreet. "V tomto prípade sa zaoberáme predčasne narodenými deťmi," dodala. Spoločnosť RadarOnline sa obhajuje, že sa zaoberá spravodajstvom. Preto nepotrebuje povolenia a neplatia pre ňu časové obmedzenia. Podľa Bradstreet prekročilo ich nahrávanie hranicu spravodajského pokrytia, ktoré by neporušilo zákony o detskej práci. "Neveríme ani náhodou, že toto sa rovnalo nejakému spravodajskému interview," vyhlásila komisárka. Organizácia môže protestovať proti súdnemu predvolaniu, ktoré cituje len jednu webovú stránku. Za porušenie spomínaných zákonov môže dostať pokutu 3000 dolárov (zhruba 2150 eur). Webová stránka mala porušiť zákony 17. marca, keď prvé dve zo Sulemanovej osmorčiat prepustili z nemocnice. Pred ich domom v losangeleskej štvrti ich čakalo mnoho ľudí z médií a susedstva.

Nadya Suleman podpísala s webovou stránkou v apríli exkluzívnu dvojročnú zmluvu. Podľa nej musí poskytnúť materiál o svojich deťoch aspoň päť dní do týždňa, minimálne 30 minút denne a viac ako sedem týždňov. Osobitná finančná odmena jej prináleží za sprístupnenie príchodu posledného narodeného dieťaťa z osmorčiat domov. Internetová stránka RadarOnline zverejnila viac ako sto príspevkov o 14-násobnej matke a jej deťoch, mnohé z nich obsahovali aj video. Obsah sa rôznil cez jej hádky s matkou, výlet do Disneylandu a iné detaily z jej súkromného života.

RadarOnline nemá problémy so zákonom po prvý raz. Minulý mesiac sa internetovou stránkou zaoberali úrady v Pennsylvánii. Prešetrovali, či obľúbená šou Jon & Kate Plus 8 neporušuje zákony o detskej práci. Seriál ponúkal pohľad na život páru, ktorý vychovával osem detí - osemročné dvojčatá a päťročné šestorčatá.

Nadya Suleman porodila osmorčatá predčasne koncom januára - deväť týždňov pred termínom. Osmorčatá strávili prvé týždne života v nemocnici, pretože mali nízku pôrodnú hmotnosť. Ich narodenie a to, že všetky prežili, vyvolalo najprv nadšenie. Mienka verejnosti sa však onedlho obrátila proti 33-ročnej žene. Suleman má totiž okrem nich ďalších šesť detí, všetky počala s lekárskou pomocou. To vyvolalo vlnu kritiky nielen jej konania, ale aj lekára, u ktorého podstúpila umelé oplodnenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu