Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V lietadle objavili bombu, tajili to päť rokov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

TACHOV - V motore českého dopravného lietadla našli v roku 2004 výbušný systém. Páchateľa sa nepodarilo vypátrať, polícia prípad päť rokov tajila. Píše to dnešné Právo.

Informácie o bombe sa dostali na verejnosť iba vďaka prípadu na tachovskom súde, ktorý tento týždeň riešil kauzu skupiny ľudí podozrivých z výroby nástražných výbušných systémov. Podľa sudcu však tieto prípady spolu nesúvisia.

Do motora lietadla L 410, ktoré je určené na prepravu 24 pasažierov, sa podomácky vyrobená bomba dostala v čase, kedy stroj stál na letisku v Příbrami.

"Pri predletovej kontrole bol v motore skutočne nájdený nástražný výbušný systém. Prípad sme kvalifikovali ako všeobecné ohrozenie," povedala Monika Schindlová z příbramskej polície. Vec po niekoľkých mesiacoch odložili. Polícia motív činu nepozná, podľa zdroja z letiska však nešlo o teroristický útok, ale o vybavovanie si účtov medzi dvoma subjektmi. Zdroj tiež dodal, že je vylúčené, aby sa takto ohrozené lietadlo dostalo do vzduchu, pretože pred každým štartom robia dôkladné kontroly.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu