Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Spolubývajúcu mala po hádke zaškrtiť nohavicami

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA – Po hádke mala Ruska Maria Zolotuchinová (24) zavraždiť svoju spolubývajúcu (18) na pražskej ubytovni v Stodůlkach. Po predchádzajúcej hádke ju udusila. Telo zabalila do spacáku a potom údajne previezla do neďalekého lesíka. Tam mŕtvolu zapálila a zasypala hlinou. Pozostatky objavil po niekoľkých dňoch muž venčiaci psa.

Podľa obžaloby študentku zavraždili v noci z 19. na 20. novembra 2007, a to zrejme priamo v izbe na ubytovni. Ruska ale popiera, že by skutok spáchala. Keď sa vraj nad ránom vracala do izby po noci strávenej spolu s priateľom Andrejom, videla dievča v poriadku vychádzať z dverí. Kriminalisti ale pri obhorenom tele našli rukavicu s pachovou stopou Zolotuchinovej. Jej priateľ navyše na polícii vypovedal, že sa mu k vražde priznala. V minulosti vraj zabila spolu troch ľudí a tiež nejakých psov. Dievča z ubytovne vraj uškrtila koženými nohavicami.

Ruska povedala, že so zavraždenou spolubývajúcou nemala žiadny osobitný vzťah, len občas si od nej požičiavala peniaze. Vraj ale nemala rada jej priateľa a Zolotuchinová naznačila, že vraždiť mohol práve on.

Obžalovaná na súde pôsobila sebavedomým dojmom, písala si poznámky o priebehu rokovaní a kládla otázky znalcovi z odboru súdneho lekárstva. V Česku žije od septembra 2007, zdržiava sa tam ale bez povolenia. Neštudovala, ani nepracovala, žila z peňazí, ktoré jej posielala matka. Občas si privyrábala sexom alebo brigádou za barom. Za vraždu jej hrozí až 15 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu