Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sarkozy ako popová hviezda: Imidž za 7,5 milióna

Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy

PARÍŽ - Vraj imidž je nanič. Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy si to ale asi nemyslí. Tento rok zaplatí za svoj mediálny obraz 7,5 milióna eur.

Za Sarkozyho sa tlačové oddelenie Elyzejského paláca stalo najrušnejším miestom, na ktorom pracuje okolo 50 ľudí. Vzniklo tu televízne štúdio, do ktorého sa majú nakúpiť v budúcom roku nové kamery. Na nové vybavenie sa tento rok utratilo 1,4 milióna eur, ďalších 2,5 milióna bude potrebné zaplatiť v budúcom roku. Pol milióna eur stála renovácia sály pre tlačové konferencie, na ktorú sa údajne nesiahlo 30 rokov. Museli sa inštalovať najmodernejšie audiovizuálne prístroje a natiahnuť 20 kilometrov nových káblov.

Okolo 500 tisíc eur ročne stojí prevádzkovanie internetových stránok prezidentského úradu, na ktorých sú okrem všetkých písomných záznamov i videonahrávky zo všetkých Sarkozyho tlačových konferencií.

Keď Sarkozy cestuje po Francúzsku alebo do zahraničia, vezie náklad podobný popovým hviezdam. Okrem 45 škatúľ najrôznejšieho materiálu tiež štyri desiatky reproduktorov, jeden až šesť rečníckych pultov, desať až 30 vlajok. Celkovo je to päť až osem ton materiálu, ktorý sa musí naložiť do lietadla alebo kamiónov. Prevádzka tlačového oddelenia stojí takmer milión eur, investície najmä do internetu vyšli na viac ako pol milióna. Necelý milión stálo prezidentovo cestovanie a skoro dva milióny zadávanie prieskumov verejnej mienky. Predplatné za tlač vyšlo na viac ako 180 tisíc eur.

Na platy sa muselo vynaložiť takmer 2,9 milióna eur, takže priemerný plat vychádza na 4700 eur. Najlepšie platia Sarkozyho poradcovi a autorovi veľkých prejavov Henrimu Guainovi, ktorý podľa nepotvrdených informácií berie 18.626 eur mesačne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu