Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Po roku našli rakvu s mŕtvym miliardárom

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Jupiterimages)

VIEDEŇ/BUDAPEŠŤ – Rok trvalo policajtom, kým v Budapešti objavili rakvu s pozostatkami nemecko-rakúskeho miliardára Friedricha Karola Flicka. Zatkli šesť mužov, ktorí ju mali vlani v novembri ukradnúť z rodinnej hrobky v Korutánsku. Sarkofág je teraz späť v Rakúsku. Nález rakvy potvrdila agentúre DPA aj rodina zosnulého magnáta.

"Duša môjho zosnulého manžela môže teraz konečne nájsť pokoj na mieste, kde si to Friedrich Karl prial," citoval Bild reakciu vdovy po miliardárovi Ingrid. Vyše 200 kilogramov vážiacu rakvu ukradla podľa polície šestica mužov z Maďarska a Rumunska. Chceli za ňu od rodiny výkupné. So žiadosťou o údajne miliónovú sumu sa aj krátko po krádeži na Flickovcov obrátili. Či nejaké peniaze dostali, denník neuvádza.

Nejde pritom o prvé vydieranie. Už v decembri 1991, krátko po Flickovom poslednom sobáši s Rakúšankou Ingrid Raggerovou, uniesli brata novomanželka a chceli výkupné desať miliónov mariek. Únos skončil bez krviprelievania, páchatelia boli zadržaní pri preberaní výkupného a odsúdení.

Rodina Flick zbohatla v Nemecku na oceliarstve a vojnovej výrobe a plne ťažila z nacistického režimu. Syn zakladateľa Friedrich Karl zomrel 5. októbra 2006 vo veku 79 rokov a jeho štyri deti si rozdelili rovným dielom majetok odhadovaný na šesť miliárd eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu