Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zbabraná ochrana Obamu, pár prenikol na večeru

Biely dom
Biely dom (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Husársky kúsok sa podaril manželom z Virgínie. Dostali sa na slávnostnú večeru v Bielom dome, ktorú americký prezident robil pre indického premiéra. Tajná služba rieši, ako sa na oficiálnu medzištátnu večeru mohli dostať nepozvaní hostia.

Michaele a Tareq Salahiovci neboli na zozname hostí. Napriek tomu do Bieleho domu na večeru prenikli. Podľa hovorcu tajnej služby Eda Donovana ale Obamovi žiadne nebezpečenstvo nehrozilo. Narušitelia večierku totiž vraj museli prejsť rovnakou kontrolou ako tri stovky pozvaných hostí. Tajná služba sa o incidente dozvedela v stredu po otázkach médií.

Manželia sa totiž so svojím kúskom pochválili na internete. Na jednej fotografii zo štátnického večierku, ktoré sa objavili na Facebooku Michaele Salahiovej, je pár s usmíevajúcím sa americkým viceprezidentom Joeom Bidenom. Na inej snímke je zas dvojica s Obamovým blízkym spolupracovníkom alebo washingtonským starostom.

"Bola som poctená pozvaním na štátnicku večeru, ktorú usporiadal prezident Obama s prvou dámou na počesť Indie," uviedla Salahiová na svojom Facebooku. Donovan nechcel oznámiť, či tajná služba pár kontaktovala. Neuviedol ani, ako dlho bola dvojica v Bielom dome. Postup stráže sa teraz preveruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu