Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dvaja Briti preveslovali za pol roka Tichý oceán!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Jupiterimages)

SAN FRANCISCO - Dvaja Briti v piatok v San Franciscu dokončili 190-denné veslovanie naprieč Tichým oceánom. Trasu dlhú 6437 kilometrov prekonali v sedemmetrovom kajaku s malou kabínou, v ktorej sa striedali v odpočinku.

Tvrdia, že sú prví na svete, komu sa to podarilo, ale nepodarilo sa im svoj výkon dokončiť úplne bez pomoci. Pri kalifornskom pobreží im totiž došli potraviny, takže si ich nechali zhodiť z vrtuľníku.

V piatok preprávali Mick Dawson a Chris Martin pod sanfranciským mostom Golden Gate . Každý z nich to oslávil fľašou piva a nechali sa pozvať na poriadne jedlo do jachtárskeho klubu.

Na cestu sa vydali člnom Bojangles z japonského Čoši a viac ako šesť mesiacov sa po dvoch hodinách striedali pri veslovaní. Na jednom konci člnu odpočívali, na druhom mali zásoby jedla pozostávajúce najmä z mrazených a suchých potravín.

Martin (28) povedal, že cesta bola úmorná a že sa zdalo, že míle vôbec neubúdajú. Unavený Dawson prehlásil, že "keď vyplávali, mal 44 rokov, teraz sa cíti tak na 62".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu